Stamppot rode kool

Stamppot rode kool

In de winter is het erg lekker om een stamppot te eten. Je kunt dan kiezen uit allerlei stamppoten. Een heerlijke stamppot is een rode kool stamppot. Rode kool is erg lekker en gezond. Het kost ongeveer 20 minuutjes om de stamppot te bereiden. Het bereiden gaat erg gemakkelijk en daardoor kan je snel genieten van de stamppot.

Stap 1

In pan aardappelen in bodempje water met zout in 20 minuten gaar koken. In pan rode kool in eigen vocht verwarmen zonder te koken.

Stap 2

In koekenpan vloeibare margarine verhitten en worstjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar bakken. Worstjes uit pan nemen en onder deksel warm houden. Uiringen in bakvet in 4-5 minuten lichtbruin en zacht bakken. Melk in steelpan verwarmen.

Stap 3

Aardappelen afgieten en met pureestamper tot grove puree stampen. Melk erdoor roeren tot smeuïge stamppot ontstaat. Rode kool met kaneel door puree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4

Stamppot over 4 borden verdelen en worstjes met gebakken ui erover verdelen.

1 kg aardappelen
50 ml boter
4 kipkrokantschnitzels
125 ml melk
150 g rucola
8 zongedroogde tomaatjes op olie
zout en peper naar smaak

Close Menu