Stamppot rucola met gebakken eendenborstfilet

Stamppot rucola met gebakken eendenborstfilet

Een heerlijke verfrissende stamppot met pit en een uitgesproken karakter! Lekker in combinatie met rodekool of stoofpeertjes. Stamppot Rucola met gebakken eendenborstfilet is een lekkere frisse stamppot dat je in 35 minuten op tafel zet.

Stap 1

Kerf de eendenborstfilets aan de vetkant ruitvormig in. Wrijf de ingekerfde kant in met vijfkruidenpoeder, zout en peper. Meng de tijm met de rode peper en knoflook. Bestrijk de eendenborsten met het kruidenmengsel en laat 15 minuten intrekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de eendenborstfilets circa 6 minuten op de vetkant. Verwarm de aardappelpuree. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Stap 2

Schenk bijna al het vet uit de pan en fruit de sjalot en rozemarijn circa 3 minuten. Blus af met de sinaasappelsaus. Roer de rucola door de puree. Serveer de eendenborstfilet met de rucolastamppot en de saus. Lekker met rodekool of stoofpeertjes.

Advertentie

1 pak sinaasappelsaus
1 tak rozemarijn
200 g rucola
4 tl vijfkruidenpoeder
3 takjes tijm
300 g aardappelpuree
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 el olijfolie
4 stuk eendenborstfilet
1 rode peper
zout en peper naar smaak