Stap 1
Schil 500 g lekkere kruimige aardappels en kook ze gaar. Schil intussen een stuk (200 g) knolselderij, een winterpeen, twee pastinaken en een uitje. Snij ze grofweg in dobbelsteenachtige stukjes en fruit met wat (verse) tijm in olijfolie heel zachtjes gaar. Voeg eventueel halverwege een glaasje water toe dat langzaam zal verdampen waarna het fruiten weer verder gaat. Voeg zout en peper toe.
Stap 2
Meng ondertussen 200 g lamsgehakt met een grof gehakte lente-ui, een eitje, wat broodkruim, zout en chilipeper. Maak hier balletjes van en bak ze snel in wat olie bruin en net gaar. Maak een lekkere puree van de aardappels en schep er de gestoofde groentes doorheen. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer heet met de gehaktballetjes.
Eet smakelijk!
Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!