Stamppot van wintergroenten en lamsgehakt

Stamppot van wintergroenten en lamsgehakt

Een fijn recept voor goed gevulde stamppot met wintergroenten.

Stap1

Schil 500 g lekkere kruimige aardappels en kook ze gaar. Schil intussen een stuk (200 g) knolselderij, een winterpeen, twee pastinaken en een uitje. Snij ze grofweg in dobbelsteenachtige stukjes en fruit met wat (verse) tijm in olijfolie heel zachtjes gaar. Voeg eventueel halverwege een glaasje water toe dat langzaam zal verdampen waarna het fruiten weer verder gaat. Voeg zout en peper toe.

Stap2

Meng ondertussen 200 g lamsgehakt met een grof gehakte lente-ui, een eitje, wat broodkruim, zout en chilipeper. Maak hier balletjes van en bak ze snel in wat olie bruin en net gaar. Maak een lekkere puree van de aardappels en schep er de gestoofde groentes doorheen. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer heet met de gehaktballetjes.

500 g lekkere kruimige aardappels
(200 g) knolselderij
een winterpeen
twee pastinaken
Ui
(verse) tijm
Scheutje olijfolie
Peper en zout
200 g lamsgehakt
Lente-ui
1 eitje
Broodkruim
Zout en chilipeper

Close Menu