Vegetarische stamppot met raapstelen en romeinse sla

Vegetarische stamppot met raapstelen en romeinse sla

Voedingswaarde per persoon: energie 450 kcal, eiwit 33 gram, koolhydraten 59 gram, vet 10 gram, verzadigd vet 1 gram, vezels 14 gram, groente 150 gram.

Stap1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.

Stap2

Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische blokjes heet en bruin. Giet de gare aardappelen af en maak er met de hete bouillon een puree van. Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.

Stap3

Schep de vegetarische blokjes er op.

Aardappel 700 gram
Gemalen komijnzaad 1 theelepel
Groentenbouillon 1.5 deciliters
Keukenzout 1 snufje
Raapstelen 250 gram
Romeinse sla 1 krop
Vegetarische roerbakreepjes 200 gram
Vloeibare margarine 1 eetlepel

Close Menu