Vegetarische stamppot met raapstelen en romeinse sla

Voedingswaarde per persoon: energie 450 kcal, eiwit 33 gram, koolhydraten 59 gram, vet 10 gram, verzadigd vet 1 gram, vezels 14 gram, groente 150 gram.

Stap 1
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.


Stap 2
Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische blokjes heet en bruin. Giet de gare aardappelen af en maak er met de hete bouillon een puree van. Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.


Stap 3
Schep de vegetarische blokjes er op.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Aardappel 700 g
Gemalen komijnzaad 1 theelepel
Groentenbouillon 1.5 dl
Keukenzout 1 snufje
Raapstelen 250 g
Romeinse sla 1 krop
Vegetarische roerbakreepjes 200 g
Vloeibare margarine 1 eetlepel