Zoete aardappelstamppot met rode bieten

Zoete aardappelstamppot met rode bieten

Heerlijke winterse combinatie van rode bieten en zoete aardappel.

Stap 1

Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappels vervolgens in ruim kokend water met een snufje zout gaar.

Stap 2

Was en schil de appel en biet en rasp ze vervolgens.

Stap 3

De dressing maak je door de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel, paprikapoeder door elkaar te mengen met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat citroensap of zout toe. Meng vervolgens de geraspte appel en biet met de dressing en maak het af met wat koriander.

Stap 4

Giet de aardappels af, maar houd een beetje kookvocht over. Voeg het klontje boter toe en stamp de aardappels tot een smeuïge massa.

Stap 5

Meng vervolgens met een lepel de bieten door aardappelpuree.

2 grote zoete aardappelen (bataat)
2 rode voorgekookte bieten
1 appel
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder (of 1
5 eetlepel sambal oelek)
1 eetlepel koriander
Klontje boter (optioneel 1 theelepel honing)

Close Menu