Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. Het voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe.

Stap 1
Bereid de aardappelpuree volgens de normale weg.


Stap 2
Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder door.


Stap 3
Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.


Stap 4
Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Stap 5
Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Aardappelen
2 teentje knoflook
1 eetl. kerriepoeder
Boerenkaas
1 krop ijsbergsla
Peper en zout
Uitjes