zuurkoolstamppot-banaan-rookworst

Stamppot zuurkool met banaan

Deze stamppot zuurkool met banaan is geschikt voor het hele gezin! Zure en zoete smaken vormen namelijk de perfecte combinatie. Vooral wanneer je ook je kinderen van je kookkunsten wilt laten genieten, kun je een gerecht met zuurkool het beste afmaken met iets zoets.

Een van de meest bekende combinaties is zuurkool met ananas. Maar wist je dat zuurkool met banaan minstens zo lekker smaakt? Om dit uit te proberen kun je onderstaand recept maken. Heerlijk voor op koude herfst- of winterdagen. 

Stamppot zuurkool met banaan recept

Je zet deze heerlijke stamppot zuurkool met banaan in een handomdraai op tafel. Dit is het recept:

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken.

Stap 2

Doe de aardappelen en de zuurkool in een pan met wat water en een beetje zout. Kook alles in 20 tot 25 minuten gaar. 

Stap 3

Kook de rookworst in een andere pan gaar. 

Stap 4

Giet de aardappelen en de zuurkool af en voeg een klontje boter en een klein scheutje melk toe.

Stap 5

Stamp de aardappelen met de zuurkool fijn en breng de stamppot op smaak met peper en zout. Pel en snijd daarna de bananen en snij ze in plakjes.

Stap 6

Doe de schijfjes banaan in de pan bij de zuurkool en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer tot slot de rookworst bij de zuurkoolstamppot met banaan.

Eet smakelijk!

Variatie

Je kunt ook uitgebakken spekjes toevoegen aan dit recept. Dat maakt het nog smakelijker! En natuurlijk kun je deze stamppot ook vegetarisch maken door de rookworst te vervangen met een vegetarische variant. 

Meer lekkere zuurkool gerechten

Heb je zin in een lekkere stamppot zuurkool? Je kunt op deze website veel lekkere gerechten met zuurkool vinden. Misschien vind je het ook leuk om deze gerechten eens te proeven:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

 

Advertentie

1 kg aardappelen
500 g zuurkool
1 rookworst
4 bananen
Scheutje melk
Klontje boter
Peper en zout naar smaak
Eventueel uitgebakken spekjes