zuurkoolstamppot-banaan-rookworst

Zuurkoolstamppot met banaan

Zure en zoete smaken vormen de perfecte combinatie. Vooral wanneer je ook je kinderen van je kookkunsten wilt laten genieten, kun je een gerecht met zuurkool het beste afmaken met iets zoets. Een bekende combinatie is zuurkool met ananas. Maar wist je dat zuurkool met banaan minstens zo lekker smaakt? Om dit uit te proberen kun je onderstaand recept maken. Heerlijk voor op koude herfst- of winterdagen. 

Zuurkoolstamppot – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken.

Stap 2

Doe de aardappelen en de zuurkool in een pan met wat water en een beetje zout. Kook alles in 20 à 25 minuten gaar. 

Stap 3

Kook in een andere pan de rookworst gaar. 

Stap 4

Giet de aardappelen en de zuurkool af en voeg een klontje boter en een klein scheutje melk toe.

Stap 5

Stamp de aardappelen met de zuurkool fijn en breng op smaak met peper en zout. Pel en snijd daarna de bananen in plakjes.

Stap 6

Doe de banaanschijfjes in de pan bij de zuurkool en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer tot slot de rookworst bij de zuurkoolstamppot met banaan.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

 

1 kg aardappelen
Pakje zuurkool 500 g
1 rookworst
4 bananen
Scheutje melk
Klontje boter
Peper en zout naar smaak
Eventueel uitgebakken spekjes