licht-pittig-stamppotje-tofureepjes

Licht pittig stamppotje met tofureepjes

Zin in een (vegetarisch) licht pittig stamppotje? Probeer dan eens dit heerlijke recept met tofureepjes. Tofu is erg gezond, omdat het vol zit met vitamines en mineralen zoals vitamine A, B, E, foliumzuur, calcium, ijzer en zink. Daarnaast bevat tofu veel pectine, dit voedingsvezel heeft een positief effect op je cholesterol. Dit gerecht is dus lekker én goed voor je lijf. Wat wil je nog meer?

Licht pittig stamppotje met tofureepjes – Stap 1

Schil de aardappels, kook ze in 20 minuten gaar en giet ze af.

Stap 2

Was en snijd de paksoi in reepjes. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd hem vervolgens in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de pinda’s grof.

Stap 3

Breng de Original Fresh met de boter tegen de kook aan. Giet het bij de aardappels en stamp ze grof. Schep de paksoi erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Bak de tofureepjes goudbruin en krokant in de arachideolie en bak de peper en lente-ui mee. Schep de reepjes over het licht pittige stamppotje en bestrooi met de pinda’s en de koriander. Besprenkel met de sojasaus. Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever helemaal geen dierlijke producten? Dan kun je de boter prima achterwege laten óf vervangen door een plantaardige variant. 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

2 kg kruimige aardappels
2 kroppen paksoi
1 rode peper
2 lente-uitjes
1 handje ongezouten pinda’s
ca. 150 ml Alpro Original Fresh
1 el roomboter
peper en zout
Alpro tofureepjes, licht gekruid
Arachideolie
1 bosje koriander
4 el lichte sojasaus