Over ons

Hi! Leuk dat je een bezoekje brengt aan Stamppot Maandag. Stamppot Maandag biedt lekkere en creatieve recepten voor stamppotten. Van een wat zwaardere winterse kost tot een luchtig en fris zomergerecht. Behoefte aan inspiratie voor een verrassend lekkere maaltijd? Dan ben je bij Stamppot Maandag aan het juiste adres.

Arthur Augustijn en Jan Wijbe Koehoorn

Wij zijn Arthur en Jan Wijbe. Twee nuchtere hardwerkende ‘noorderlingen’ die van lekker eten houden.

In 2004 hebben we elkaar voor het eerst ontmoet tijdens onze studie Media & Entertainment Management.

Inmiddels zijn we nog steeds goede vrienden en hebben we samen een bijzonder (lekker) ‘kindje’: Stamppot Maandag.

Hoe Stamppot Maandag is begonnen...

Jaren geleden woonden we allebei in Groningen en reisden we dagelijks samen met de trein naar ons werk. Al snel spraken we af om elke maandag samen te gaan eten. 

Op dat moment was het hartje winter en dus stond er tijdens onze eerste eetafspraak stamppot op het menu. 

Stamppot stampen op maandag

De stamppot op maandag was voor herhaling vatbaar, dus precies een week later werd er opnieuw stamppot gestampt. Dit keer een eigen creatie.

Zo gingen er verschillende maandagen voorbij. Elke week een ander stamppotrecept. Ook andere vrienden begonnen mee te eten en zij noemden het al gauw ‘Stamppot Maandag’.

De term werd een begrip en steeds meer mensen schoven aan. Stamppot Maandag werd een groot succes, compleet met oud Hollandse bordspellen. 

In de zomer gingen we hier gewoon mee door, maar dan met nieuwe en luchtige zomerrecepten. 

Over Stamppotmaandag

Stamppot Maandag voor iedereen

Inmiddels zijn we een behoorlijk aantal jaar verder en wonen we niet meer bij elkaar in de buurt. Toch is Stamppot Maandag een traditie gebleven.

Verschillende mensen, verspreid door het land, organiseren nog steeds een eigen Stamppot Maandag.

Recepten worden bedacht en uitgewisseld. Hierdoor is het idee ontstaan om Stamppot Maandag een eigen website te geven.

Op deze site worden alle stamppotrecepten gebundeld en gedeeld. Iedereen die een Stamppot Maandag wil houden kan hier ideeën opdoen of een eigen stamppot plaatsen.

samenwerken met stamppot maandag

Lijkt het je leuk om een samenwerking aan te gaan met Stamppot Maandag en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan op deze pagina: samenwerken met Stamppot Maandag.

Deel jouw eigen Stamppot Maandag

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar jóúw Stamppot Maandag. Heb je ook een stamppot-traditie? Ben je creatief met recepten? Of heb je leuke ideeën voor ons? Deel het dan op Facebook of Instagram met #stamppotmaandag, of mail ons op stamppotmaandag@gmail.com.

Interessante recepten