Pompoenstamppot met falafel

Pompoenstamppot met falafel

Je kunt de falafel kant-en-klaar kopen in de supermarkt of zelf maken. Houd je niet van falafel, vervang dit dan bijvoorbeeld voor gehaktballetjes. De pompoenstamppot is super lekker en ook nog eens redelijk snel klaar. Heb je weinig tijd? Koop dan pompoenblokjes in een zakje, dat scheelt weer wat snijwerk.

Stap 1

Zet een grote pan met water op het vuur. Begin met het schillen van de aardappels en de pompoen.

Stap 2

Snijd de pompoen en ui in stukken.

Stap 3

Kook de aardappels en de pompoenstukken ongeveer 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de stukjes ui toe en kook deze mee.

Stap 4

Giet een scheutje olie in een pan en voeg de falafelballetjes toe. Bak de falafel ongeveer 6-8 minuten en draai ze halverwege om.

Stap 5

Als de aardappels en pompoen gekookt zijn, stamp je ze fijn met een scheutje melk of kookvocht, een snufje zout en peper, cayennepeper en komijn. Serveer de puree met de falafel en smullen maar.

300 gr aardappels
300 gr pompoenblokjes
falafelballetjes of gehaktballetjes
1/4 tl komijn
snufje cayennepeper
1 ui
snufje zout en peper
scheut melk of kookvocht

Close Menu