pompoenstamppot-falafel

Pompoenstamppot met falafel

Pompoen alleen tijdens de herfst? Echt niet! Pompoen is het hele jaar door verkrijgbaar, en dat is fijn. Want pompoen is namelijk ontzettend lekker én gezond. In combinatie met de falafel is onderstaand recept een heel verantwoorde maaltijd voor elke dag in het jaar. Falafel is namelijk goed voor zowel je lichaam als voor het milieu. Het wordt gemaakt van kikkererwten, waardoor het veel eiwitten en vezels bevat. Daarnaast zitten kikkererwten vol met ijzer, magnesium, fosfor en vitamine B. Een heerlijk vegetarisch gerecht waar je de planeet én jezelf een plezier mee doet. 

Pompoenstamppot met falafel – Stap 1

Zet een grote pan met water op het vuur. Begin met het schillen van de aardappels en de pompoen.

Stap 2

Snijd de pompoen en ui in stukken.

Stap 3

Kook de aardappels en de pompoenstukken ongeveer 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de stukjes ui toe en kook deze mee.

Stap 4

Giet een scheutje olie in een pan en voeg de falafelballetjes toe. Bak de falafel ongeveer 6-8 minuten en draai ze regelmatig om.

Stap 5

Als de aardappels en pompoen zacht genoeg zijn, giet je deze af en stamp je ze fijn met een scheutje kookvocht. Voeg vervolgens een snufje zout en peper, cayennepeper en komijn toe. Serveer de puree met de falafelballetjes. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

300 gr aardappels
300 gr pompoenblokjes
falafelballetjes
1/4 tl komijn
snufje cayennepeper
1 ui
snufje zout en peper
scheut kookvocht