stamppot met pompoen-mosterdsaus

Stamppot met pompoen en mosterdsaus

Dat wij van variatie houden in onze stamppoten is waarschijnlijk inmiddels wel bekend. Gelukkig kun je met stamppot dan ook eindeloos variëren. Neem deze stamppot met pompoen en mosterdsaus. Door de saus geef je een heerlijke twist aan de aardappelstamppot. Bovendien zorgt de pompoen voor de nodige gezonde voedingsstoffen. 

Stamppot met pompoen en mosterdsaus – Stap 1

Breng 0,5 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe aan het water en laat deze oplossen.

Stap 2

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Schil de pompoen, schep met een lepel de pitten en draden eruit, en snijd ook deze in stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Stap 3

Kook de pompoen, aardappelen en ui samen gaar in de groentebouillon. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Stap 4

Begin nu aan de saus.  Doe de crème fraîche in een kom en voeg 4 eetlepels mosterd toe. Roer dit door elkaar met wat zout en peper naar smaak.

Stap 5

Giet de pompoen, aardappelen en ui af en vang het kookvocht op. Voeg daarna een scheutje kookvocht toe aan het aardappelmengsel en stamp het geheel samen met een stamper. Om het smeuïger te maken kun je eventueel nog een klontje boter of wat melk toevoegen. Serveer met de saus. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst en winter. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg Aardappelen
1 Grote pompoen
2 Uien
100 ml Crème fraîche
2 Bouillonblokjes
100 g Walnoten
5 liter Water
4 tbsp Mosterd
1 tsp Peper
1 tsp Zout