stamppotrecept-pompoen-chorizo

Stamppot met pompoen en chorizo

Als je aan de herfst denkt, dan denk je waarschijnlijk aan gekleurde bladeren, gezellige kaarsjes, paraplu’s en…pompoenen! Daarom mag dit ingrediënt tijdens de herfstperiode zeker niet in je keuken ontbreken. Hieronder vind je een heerlijk stamppotrecept met pompoen. De combinatie met chorizo maakt dit gerecht verrassend lekker. 

Stap 1 – Stamppotrecept met pompoen en chorizo

Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en snijd hem daarna in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ook deze in stukjes. Snijd de chorizo fijn.

Stap 2

Vul een grote pan met 500 ml water en een theelepel zout en breng deze aan de kook. Voeg daarna de gesneden aardappelen en pompoen toe. Laat het geheel 30 minuten koken.

Stap 3

Giet het water af en voeg de boter toe. Stamp alles samen met een stamper tot het een smeuïg mengsel is.

Stap 4

Roer de chorizo door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Ben je vegetarisch? Dan kun je de chorizo eventueel vervangen door reepjes zongedroogde tomaat of vegetarische spekjes

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfst.

Stamppotrecept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

 

500 g Pompoen
500 g Aardappelen
200 g Chorizo
500 ml Water
100 g Boter
5 tsp Gemalen zwarte peper
1 tsp Zout