pexels-aardappel lifehacks-schillen

Aardappels schillen voor stamppot: 5 manieren om het makkelijk te maken

Aardappels schillen saai en tijdrovend? Dat hoeft niet! Met deze aardappel lifehacks wordt aardappelen schillen en stamppot maken leuker én makkelijker.

Aardappels schillen is een vervelend klusje wat toch echt moet gebeuren wanneer je een lekkere stamppot op tafel wilt zetten. Wij gebruiken altijd ‘braaf’ een dunschiller, maar er zijn ook andere manieren om dit werk gedaan te krijgen. Bekijk onderstaande aardappel lifehacks om het maken van een stamppot leuker en vooral makkelijker te maken.

Aardappels schillen met behulp van ijswater

Een bak of kom met ijswater is een hele makkelijke methode om snel je aardappelen te schillen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Maak met een schilmesje een snee rondom de aardappels.
  2. Kook de aardappelen in een pan met kokend water.
  3. Haal ze er met een lepel uit en doe ze direct in een kom met ijswater.
  4. Laat de aardappels 10 seconden in het ijskoude water liggen.
  5. Haal de aardappelen eruit en veeg, pel of trek met je vingers de schil eraf.

In deze video wordt het heel duidelijk uitgelegd.

Braaf met de dunschiller

Hoewel de bovenstaande oplossing eigenlijk best makkelijk is, gebruiken wij vooralsnog “braaf” de dunschiller. Ook hiervoor is een techniek waardoor het toch iets makkelijker gaat, zoals je kunt zien in deze video. Oefening baart kunst.

Aardappel lifehacks: zo kan het ook

Gaat bovenstaande manier van aardappels schillen je niet snel genoeg of wil je graag iets originelers of spannenders? Dan kun je altijd nog de life hacks uit onderstaande video’s proberen!

Aardappelen schillen met een wc-borstel

Ja, je kunt aardappels schillen met een wc-borstel. Of je dat ook echt wilt is aan jou. In deze video zie je hoe het werkt.

Aardappelen schillen met een accuboor

Wist je dat je ook een boormachine kunt gebruiken om je aardappels mee te schillen? In deze video zie je hoe snel het gaat!

Nog eentje dan…

Oké, nog eentje dan. Voor de ‘liever lui dan moe’-koks onder ons. Er bestaat zelfs een manier waarbij het helemaal niet nodig is om aardappelen te schillen. Of het de smaak nou echt ten goede komt durven we niet te zeggen. Als jij het hebt geprobeerd, laat het ons vooral weten. Maar als we de dame uit deze video van Dumpert mogen geloven is het een goed alternatief voor het schillen van aardappelen.

Stamppot aardappelen met schil

Moet je perse aardappelen schillen voor stamppot? Nee hoor, als je nieuwe aardappels hebt met een dunne schil, kun je ze gewoon koken en door de stamppot stampen. Zo krijg je zelfs wat extra vitamines binnen en ze geven een net iets andere bite. Maak ze wel even goed schoon voor je ze in de pan gooit.

Na het zien van bovenstaande video’s verruilen wij onze dunschiller waarschijnlijk voor de kom met ijswater. De aardappelen afgieten en hier vervolgens ijskoud water overheen gieten geeft overigens hetzelfde effect. Scheelt weer afwas. 😉

Heb je nou helemaal geen zin in gedoe met aardappelen, maar wél zin in stamppot? Dan kun je ook prima stamppot maken van bijvoorbeeld pompoen. Heb je zelf nog een leuke lifehack op het gebied van stamppot maken? Deel het met ons op social media of via stamppotmaandag@gmail.com. 

Advertentie
10 lekkere boerenkool recepten

10 lekkere boerenkool recepten

Boerenkool is niet alleen erg gezond (hallo superfood!) maar ook nog eens erg lekker én veelzijdig. Dit zijn de lekkerste…
Hoelang moet hutspot koken? Onze tips & lekkere hutspotrecepten

Hoelang moet hutspot koken? Onze tips & lekkere hutspotrecepten

Hoelang moet hutspot koken om te zorgen dat hij perfect gaar en smaakvol is? Check deze blog voor het antwoord…
Overzicht inhoudsmaten voor recepten

Overzicht inhoudsmaten voor recepten

Ben jij ook altijd in de war wanneer het gaat om inhoudsmaten voor recepten? Op Stamppot Maandag vind je nu…