sla-erwtenstamppot-zalm

Sla-erw­ten­stamp­pot met zalm

Het is volop lente en de zon laat zich gelukkig weer steeds vaker zien. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk frisse én gezonde stamppot? Deze sla-erwtenstamppot met zalm is dan ook perfect voor de wat warmere dagen. Omdat zalm veel gezonde vetten bevat, is het aan te raden dit regelmatig op het menu te zetten. Dus twijfel je nog over wat je deze week gaat eten? Zet dan absoluut dit recept op het menu. 

Sla-erwtenstamppot met zalm – Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Kook in een bodem water met zout de erwten in 5 minuten beetgaar.

Stap 2

Verwijder (indien nodig) de graten en het vel van de zalm en verdeel de vis in stukken.

Stap 3

Giet de aardappelen af, voeg de crème fraîche toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep er de ui, erwten, zalm en tot slot de veldsla door. Voeg peper en zout toe aan de sla-erwtenstamppot en serveer.

Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen dierlijke producten? Dan kun je de zalm vervangen door plantaardige zalmfilet en de crème fraîche door bijvoorbeeld haver fraîche

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1.5 kg aardappelen (kruimig)
1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g diepvries)
1 blik wilde roze zalm (418 g)
1 beker crème fraîche (light Franse kruiden (205 g)
1 rode ui (zeer fijn gesnipperd)
1 zak veldsla (75 g)