Stamppot met palmkool en worst

Palmkool stamppot met worst

Deze palmkool stamppot is niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens heel snel klaar. Palmkool stamppot is een variant op de traditionele Nederlandse stamppot en wordt gemaakt met palmkool, ook wel bekend als Cavolo Nero.

Palmkool is een donkere, bladgroente met een licht bittere smaak en een zachte textuur. Het is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K en bevat veel antioxidanten. Palmkool wordt geoogst in de maanden september t/m november en is dus erg geschikt als groente voor een lekkere stamppot in de herfst.

Palmkool stamppot recept

Hoe maak je stamppot met palmkool? Dit is ons recept:

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Haal de stelen/nerf uit de palmkool en snijd deze fijn.

Stap 2

Doe de aardappels in een pan met een laagje van 4 centimeter water erin. Breng aan de kook en leg de kool erop. Je kunt de worst hierop meeverwarmen of in een andere pan met water (tegen de kook aan) 15 minuten laten wellen.

Stap 3

Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappels en de kool gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Giet het geheel af en verwarm de melk in een pannetje. Stamp alles door elkaar en voeg de warme melk en de boter toe. Serveer de rookworst op de stamppot.

Eet smakelijk!

Vegetarisch

Je kunt de rookworst natuurlijk ook vervangen met een lekkere vegetarische variant.

Meer lekkere stamppot recepten

Deze website staat vol met lekkere stamppot recepten! Misschien vind je het ook leuk om een van deze stampotten eens klaar te maken:

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
400 g palmkool
30 g roomboter
150 ml melk
1 rookworst
zout en peper naar smaak