Stamppot met palmkool en worst

Stamppot met palmkool en worst

Stamppot wordt naast lekker ook wel heel eenvoudig met dit verrassende, snelle variant! Geniet van de stamppot met palmkool en worst!

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Haal de stelen/nerf uit de palmkool en snijd deze fijn.

Stap 2

Doe de aardappels in een pan met een laagje van 4 cm water erin. Breng aan de kook en leg de kool erop. Je kunt de worst hierop meeverwarmen of in een andere pan met water (tegen de kook aan) 15 minuten laten wellen.

Stap 3

Verwarm de melk in een pannetje. Na ca. 20 minuten zijn de aardappels en de kool gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Giet het geheel af en stamp alles door elkaar terwijl je de melk en boter toevoegt. Serveer de rookworst op de stamppot.

1 kg aardappelen
400 g palmkool
30 g roomboter
150 ml melk
1 rookworst
zout en peper naar smaak

Close Menu