Pastinaak, knolselderij en winterpeen zijn echte wintergroenten. Ze zijn voedzaam en lekker. Ook al kun je deze groenten ook buiten dit seizoen eten, ze worden zoeter naarmate het kouder wordt. En laat dat nou net de perfecte combinatie zijn met een wat zwaardere kost zoals aardappels en lamsgehakt. Dit stamppotrecept is daarom vooral lekker in de koude wintermaanden.
Stap 1 – stamppot van wintergroenten en lamsgehakt
Schil de kruimige aardappels en kook ze gaar. Schil intussen de knolselderij, winterpeen, pastinaak en een uitje. Snijd ze in dobbelsteenachtige stukjes en fruit met wat (verse) tijm in olijfolie zachtjes gaar.
Stap 2
Meng ondertussen 200 gram lamsgehakt met een grof gehakte lente-ui, een ei, wat broodkruim, zout en chilipeper. Maak hier balletjes van en bak ze snel in wat olie bruin en net gaar.
Stap 3
Pureer de aardappels (voeg evt. wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken) en schep er de gestoofde groentes doorheen. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de gehaktballetjes.
Meer inspiratie voor stamppotrecepten
Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de winter.
Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!