Spaanse stamppot-courgette-chorizo

Spaanse stamppot met courgette en chorizo

Wil je thuis genieten van een heerlijke stamppot maar je ondertussen toch in het prachtige zonovergoten Spanje wanen? Dan is deze Spaanse stamppot een echte aanrader. De courgette zorgt voor een flinke dosis gezonde voedingsstoffen en de chorizo maakt het recept af door de perfecte bite. In 4 eenvoudige stappen zet jij een heerlijke Spaanse stamppot op tafel.

Spaanse stamppot – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels daarna af.

Stap 2

Verwijder het velletje van de chorizo en snijdt de worst in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes tot ze krokant zijn. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en bak deze de laatste 3 minuten mee met de chorizo.

Stap 3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was daarna de courgettes en snijd ook deze in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook, samen met de Italiaanse kruiden, een paar minuten aan. Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.

Stap 4

Voeg het courgettemengsel toe aan de aardappelen en stamp dit grof. Om de stamppot smeuïger te maken kun je een scheutje kookvocht (of melk) toevoegen. Voeg na het stampen de chorizo en paprika met het bakvocht toe en roer dit door de stamppot. Eet smakelijk!

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie met een buitenlandse twist.

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

800 g kruimige aardappelen
300 g chorizoworst
2 courgettes
2 paprika's
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden