Italiaanse stamppot: een beetje zoet, maar wel lekker!

Deze Italiaanse stamppot maak je onder andere tomaat en paprika. Hierdoor wordt de stamppot een beetje zoet. Erg lekker en zeker het proberen waard!

Tomaat

Tomaat is een veelzijdige groente die in vele verschillende gerechten kan worden gebruikt, van salades tot pastasauzen tot soepen. Tomaten zijn rijk aan vitamine C, kalium en lycopeen, een antioxidant die de gezondheid van het hart kan bevorderen. Gezond en weinig caloriëen.

Tomaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen, waaronder ronde, ovale en romatomaten. Voor dit gerecht gebruiken we trostomaten, maar je kunt ook romatomaten gebruiken voor een iets andere smaken.

Paprika

Paprika is een van de gezondste groentes, het zit namelijk vol met vitamine C. Daarnaast bevat paprika ook andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B6, vitamine E, vezels en antioxidanten.

Paprika’s hebben een zoete en knapperige smaak en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, groen, geel en oranje. Ze zijn lekker veelzijdig, je kunt ze grillen, bakken, roosteren, vullen of rauw eten.

Combinatie tomaat en paprika

De combinatie van paprika en tomaat is een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken en wordt vaak gebruikt in salades, soepen en sauzen. In dit gerecht voegen we deze gezonde groentes samen in een lekkere stamppot. 

Recept Italiaanse stamppot

Heb je zin om deze wat zoetere stamppot te proeven? Volg de onderstaande stappen en je Italiaanse stamppot staat in een half uurtje op tafel. 

Stap 1

Zet een pan water op, schil de aardappels en kook de aardappels voor circa 20 minuten. Snijd de tomaten/cherrytomaatjes en paprika in stukjes en snipper het uitje.

Stap 2

Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 2-3 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.

Stap 3

Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op het pak of maak twee gehaktballen.

Stap 4

Stamp de aardappels samen met de stukjes tomaat, ui, paprika, de Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en eventueel een scheutje melk of een lepel crème fraiche.

Stap 5

Serveer de stamppot met de rookworst of gehaktballen en smullen maar.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Wil je vaker stamppot eten en dan net een stamppot die anders is dan anders? Dit zijn een paar heerlijke stamppotgerechten.

Kijk op deze pagina voor al onze lekkere stamppotgerechten. 

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

4/5 aardappels
2 tomaten
1 ui
1 paprika
scheutje melk of een lepel crème fraiche
5 tl Italiaanse kruiden
snufje zout en peper
serveren met rookworst
gehaktballen
een (vegetarische) burger