Italiaanse stamppot

Italiaanse stamppot

Een Italiaanse stamppot met onder andere tomaat (waardoor de stamppot een beetje zoet wordt) en paprika. Super lekker en zeker het proberen waard!

Stap 1

Zet een pan water op, schil de aardappels en kook de aardappels voor circa 20 minuten. Snijd de tomaten/cherrytomaatjes en paprika in stukjes en snipper het uitje.

Stap 2

Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 2-3 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.

Stap 3

Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op het pak of maak twee gehaktballen.

Stap 4

Stamp de aardappels samen met de stukjes tomaat, ui, paprika, de Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en eventueel een scheutje melk of een lepel crème fraiche.

Stap 5

Serveer de stamppot met de rookworst/gehaktballen en smullen maar.

4/5 aardappels
2 tomaten
1 ui
1 paprika
scheutje melk of een lepel crème fraiche
1
5 tl Italiaanse kruiden
snufje zout en peper
serveren met rookworst
gehaktballen
een (vegetarische) burger

Close Menu