Italiaanse stamppot

Een Italiaanse stamppot met onder andere tomaat (waardoor de stamppot een beetje zoet wordt) en paprika. Super lekker en zeker het proberen waard!

Stap 1
Zet een pan water op, schil de aardappels en kook de aardappels voor circa 20 minuten. Snijd de tomaten/cherrytomaatjes en paprika in stukjes en snipper het uitje.


Stap 2
Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 2-3 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.


Stap 3
Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op het pak of maak twee gehaktballen.


Stap 4
Stamp de aardappels samen met de stukjes tomaat, ui, paprika, de Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en eventueel een scheutje melk of een lepel crème fraiche.


Stap 5
Serveer de stamppot met de rookworst/gehaktballen en smullen maar.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

4/5 aardappels
2 tomaten
1 ui
1 paprika
scheutje melk of een lepel crème fraiche
5 tl Italiaanse kruiden
snufje zout en peper
serveren met rookworst
gehaktballen
een (vegetarische) burger