mediterrane stamppot

Mediterrane stamppot

Terug van vakantie en wil je nog even lekker in Mediterrane sferen blijven? Of ben je de afgelopen weken niet of heel ergens anders op vakantie geweest? Maak dan deze heerlijke stamppot en waan je (toch) even lekker in een van de Mediterrane landen met ingrediĆ«nten als zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum.Ā 

Mediterrane stamppot – Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet het af en leg de aardappelen op een bakplaat, samen met de cherrytomaatjes, sjalotten, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Besprenkel er 2 el olijfolie over en zet het geheel 20 minuten in de oven.

Stap 2

Haal de plaat uit de oven, giet de room erover en leg er de rucola, gedroogde tomaat en mozzarella bovenop. Schep over in een ruime schaal en stamp het geheel grof. Giet de rest van de olijfolie over de mediterrane stamppot en bestrooi met basilicum. Serveer direct. Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen zuivel of dierlijke producten? Vervang de mozzarella en de room dan voor een vegan variant.Ā 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meerĀ receptinspiratie.Ā Recept gemaakt? Deel hem opĀ social mediaĀ met #stamppotmaandag!

2 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)
4 el olijfolie
1 zak rucola
3 sjalotjes (gepeld in ringen)
300 g cherrytomaten (gehalveerd)
40 g pijnboompitten
1 dl room
8 zongedroogde tomaten (uit blik in olie)
2 bollen mozzarella (in plakjes)
blaadjes van 3 takjes basilicum
zout en peper
ovenplaat bekleed met bakpapier.