Mediterrane stamppot

Mediterrane stamppot

Basilicum, één van de bekendste kruiden in de keuken. Het staat niet alleen leuk op het aanrecht maar het is vooral heerlijk om mee te koken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen daarin voor 10 minuten. Giet het af en leg de aardappelen op een bakplaat samen met de cherrytomaatjes, sjalotten, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Giet er 2 el olijfolie over en zet dan 20 minuten in de oven.

Stap 2

Haal de plaat uit de oven, giet de room erover en leg er de rucola, gedroogde tomaat en mozzarella op. Schep over in een ruime schaal en stamp het geheel grof. Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum. Serveer direct.

1
2 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)
4 el olijfolie
1 zak rucola
3 sjalotjes (gepeld in ringen)
300 g cherrytomaten (gehalveerd)
40 g pijnboompitten
1 dl room
8 gedroogde tomaten (uit blik in olie)
2 bollen mozzarella (in plakjes)
blaadjes van 3 takjes basilicum
zout en peper
ovenplaat bekleed met bakpapier.

Close Menu