Stamppot met aubergine

Stamppot met aubergine

Stamppot is een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal uit aardappelen en groenten die samen worden gepureerd. Uiteraard zijn er verschillende soorten gerechten, maar probeer eens een verrassende wending te geven aan je stamppot. Met dit recept kun je een heerlijke Italiaanse variant op tafel zetten met aubergine, tomaat en mozzarella.

Stap 1

Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de mozzarella in blokjes.

Stap 2

Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat het vocht er in een zeef in ca. 15 min. uitlekken. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.

Stap 3

Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Dep de aubergine droog. Voeg ⅓ van de olie toe aan het bakvet van de worstjes en bak de aubergine in dezelfde koekenpan in ca. 10 min. gaar.

Stap 4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de aubergine en de mozzarella erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes.

Advertentie

1 pompoen
1 kg aardappels
50 ml kookroom
1 tl kerriepoeder
500 g rosbief
3 el olijfolie
1 sjalot
100 gr tutti frutti
0.5 tl kaneel
0.5 tl komijn
125 ml droge witte wijn
1 el honing
1 el tijmblaadjes
Zout en peper naar smaak