broccolistamppot-stamppot-maandag

Broccolistamppot met gerookte kip

Behoefte aan een een vitamineboost? Zet dan deze broccolistamppot op tafel.  Broccoli is namelijk een echte supergroente. Het bevat maar liefst 47 mg vitamine C per 100 gram. Vitamine C bevordert onder andere de opname van ijzer in ons bloed, het ondersteunt je lichaam bij de vorming van collageen, het draagt bij aan een sterk gebit, het ondersteunt de weerstand en het beschermt je lijf bij oxidatieve stress. Een goede reden dus om broccoli wat vaker toe te voegen aan je avondmaaltijd. 

Broccolistamppot met gerookte kip – Stap 1

Kook de broccoli beetgaar.

Stap 2

Bereid de aardappelpuree zoals op de verpakking wordt vermeld en snijd ondertussen de gerookte kipfilet in blokjes.

Stap 3

Wanneer de broccoli klaar is meng je het door de aardappelpuree. Voeg ook de gerookte kip en de roomkaas toe en roer alles door elkaar. 

Stap 4

Giet alles in een ovenschaal en bestrooi het geheel met de geraspte 30+ kaas.

Stap 5

Zet de broccolistamppot circa 15 minuten in de oven op 180 graden. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je geen vlees, maar wil je toch deze broccolistamppot maken? Dan kun je de gerookte kip vervangen door bijvoorbeeld gerookte tofu, vegetarische hamblokjes of cashewnoten. Ben je veganistisch? Dan kun je ook de kaas vervangen door bijvoorbeeld plantaardige goudse rasp

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

700 gr broccoli
400 gr aardappelpuree
400 gr gerookte kipfilet
1 bakje roomkaas
100 gr geraspte 30+ kaas