Snijbonenstamppot

Snijbonenstamppot is heerlijk om te serveren in zowel het najaar als het voorjaar. Kleurrijk, licht van smaak en snel klaar.

Stap 1
De aardappel schillen en in een pan met een beetje zout gaar koken in 20 a 25 minuten. In pan 2 koken we de snijbonen gaar in ruim water (ongeveer 10 a 15 minuten). In pan 3 verwarmen we de witte bonen. In pan 4 bakken we de spekjes uit. De melk kort in de magnetron verwarmen.


Stap 2
Nu gaan we de aardappelpuree maken: giet de aardappels af en met een stamper ga je de aardappels te lijf. Doe de boter (1 eetlepel) en de melk erbij om er een mooie smeuïge puree van te maken. De snijbonen en de witte bonen afgieten en samen met de uitgebakken spekjes door de puree roeren.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

1.5 kg aardappelen
100 g spekblokjes
600 g snijbonen
1 pot witte bonen
250 ml melk
boter
zout en peper naar smaak toevoegen