Paas stamppot

Paas stamppot

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Smelt 25 g boter in een pan en schep de ui, de bevroren tuinboontjes erdoor. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.

Stap 2

Smoor de boontjes met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt.

Stap 4

Meng de tuinboontjes door de puree en schep de veldsla er beetje bij betje door. Breng het stamppotje op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de stamppot in warme diepe borden. Leg de gebakken ham erbovenop.

2x 625 g aardappels (kruimig)
50 g boter
1 ui (gesnipperd)
300 g tuinbonen (diepvries)
1 theelepel gedroogd tijm
250 g ham (in brede repen)
150 ml warme melk
75 g veldsla

Close Menu