Broc­co­li­stamp­pot met no­ten & gei­ten­kaas

Broc­co­li­stamp­pot met no­ten & gei­ten­kaas

Een combinatie van broccoli, geitenkaas, dragon, noten en gedroogde tomaten maken samen een bijzondere stamppot.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken. Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 4 minuten met de aardappelen mee. Giet het geheel af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 2

Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.

Stap 3

Voeg ½ kopje kookvocht, de lente-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit tot een grove puree. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

1 netje kruimige aardappelen
600 gram broccoliroosjes
1 bosje lente-ui
200 gram geitenkaas (in plakjes)
80 gram saladenotenmix
2 pakjes gedroogde dragon
130 gram zongedroogde tomaten

Close Menu