Stamppot paksoi met komijnekaas

Recept stamppot paksoi met komijnekaas (vegetarisch)

Heb je zin in een stamppot die net even anders is? Probeer dan eens deze stamppot paksoi. Door de toevoeging van komijnekaas is hij nog lekkerder.

Paksoi

Paksoi is een heerlijke groente die dankzij de korte bereidingstijd bijzonder geschikt is om te wokken, of rauw te verwerken in stamppot. De groente komt oorspronkelijk uit Azië en behoort tot de koolfamilie. Het heeft langwerpige, witte stengels en grote, donkergroene bladeren die omhoog groeien vanuit de stengel. Het heeft een knapperige textuur en een milde, licht bittere smaak.

Paksoi wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten, zoals roerbakgerechten en soepen, maar het kan ook rauw worden gegeten in salades. De groente is rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, calcium en ijzer, en bevat ook veel vezels. Erg gezond dus! Paksoi heeft geen specifiek seizoen en is het hele jaar door goed verkrijgbaar.

Komijnekaas

Komijnekaas is een kaassoort die gemaakt wordt van koemelk en gekruid is met komijnzaadjes. De kaas heeft een karakteristieke, licht pittige smaak door de kruiden en is stevig van structuur. Hierdoor krijg je stamppot een lekkere kruidige smaak.

Stamppot met karnemelk

Deze stamppot maak je met karnemelk in plaats van gewone melk. Hierdoor krijgt de stamppot een frisse en lichtzure smaak. Daarnaast is karnemelk minder vet dan gewone melk en bevat het veel calcium en vitamine B12. Een gezonde keuze!

Recept stamppot paksoi

Heb je zin om deze lekkere vegetarische stamppot paksoi te maken? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel.

Stap 1

Breng de aardappelen in water met zout aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af. Zet de pan terug op een laag pitje en stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de karnemelk, de vloeibare margarine en de mosterd toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 2

Was de paksoi, snij de steel in plakjes en de bladeren in kleine reepjes. Voeg de paksoi toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.

Stap 3

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en meng er de kaasblokjes doorheen. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer direct.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Vond je dit een lekker gerecht en wil je vaker stamppot eten? Dan zit je goed op deze website! Probeer ook eens een van deze smakelijke stamppotten:

Kijk op deze pagina voor al onze stamppotgerechten.

Zelf ook een lekker recept gemaakt? Deel je stamppot op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
150 ml karnemelk
1 el vloeibare margarine
1 el grove mosterd
1 struik paksoi
200 g belegen komijnekaas
zout en peper naar smaak