Stamppot paksoi met komijnekaas

Stamppot paksoi met komijnekaas

Paksoi is een heerlijke groente die dankzij de korte bereidingstijd bijzonder geschikt is om te wokken, of rauw te verwerken in stamppot.

Stap 1

Breng de aardappelen in water met zout aan de kook en kook ze in ca. 20 min. gaar. Giet ze af. Zet de pan terug op een laag pitje en stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de karnemelk, de vloeibare margarine en de mosterd toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 2

Voeg de paksoi toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.

Stap 3

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en meng er de kaasblokjes doorheen. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer direct.

1 kg aardappelen
150 ml karnemelk
1 el vloeibare margarine
1 el grove mosterd
1 struik paksoi
200 g belegen komijnekaas
zout en peper naar smaak

Close Menu