pexels-zoete aardappelstamppot

Vegetarische zoete aardappelstamppot met rode bieten

Net als met alle maaltijden is het ook bij stamppot het meest gezond om regelmatig te variëren. Zowel met de groenten, het vlees en de vis, als met de aardappelen. Daarom hebben we deze week een lekkere zoete aardappelstamppot. Deze stamppot is het hele jaar door lekker om te eten. Door de zoete smaak van de aardappelen én de rode bieten, is het vaak ook een succes bij kinderen. 

Zoete aardappelstamppot met rode bieten – Stap 1

Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels vervolgens in ruim kokend water met een snufje zout gaar.

Stap 2

Was, schil en rasp de appel en rode bieten. 

Stap 3

Maak een dressing door de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel, paprikapoeder door elkaar te mengen met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat citroensap of zout toe. Meng vervolgens de geraspte appel en biet door de dressing en maak het af met wat koriander.

Stap 4

Giet de zoete aardappels af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels en voeg steeds een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken.

Stap 5

Meng ten slotte met een lepel het appel-bietenmengsel door de zoete aardappelstamppot. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

2 grote zoete aardappelen (bataat)
2 rode voorgekookte bieten
1 appel
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder (of 1
5 eetlepel sambal oelek)
1 eetlepel koriander