Hutspot met zoete aardappel en rucola

Heb je zin in een feel good stamppot? Probeer dan deze smeuïge vegetarische hutspot met zoete aardappel en rucola. Gegarandeerd smullen!

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn gezond omdat ze veel voedingsstoffen bevatten, waaronder vitamine A, vitamine C, vezels en kalium. Bovendien bevatten ze weinig vet en zijn ze een goede bron van koolhydraten, wat een belangrijke energiebron is voor ons lichaam.

Zoete aardappelen zijn ook een populaire ingrediënt in stamppot, omdat ze een zoete en hartige smaak hebben en een zachte textuur hebben wanneer ze worden gekookt en gepureerd. Door ze te combineren met andere ingrediënten zoals boerenkool of spinazie, kan je een heerlijke en voedzame maaltijd creëren.

In dit recept combineren we zoete aardappel met hutspot en rucola, een ware smaaksensatie!

Recept hutspot zoete aardappel met rucola

Zin om deze lekkere stamppot zelf te maken? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in 25 minuten op tafel.  

Stap 1

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Maak de winterpenen schoon en snijd deze ook in stukken.

Stap 2

Zet een pan water op (met het bouillonblokje) en kook de aardappels en winterpenen circa 12-14 minuten. Snijd ondertussen een ui in halve ringen en voeg deze 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn, toe aan de pan. Giet vervolgens de pan af en bewaar een klein beetje kookvocht.

Stap 3

Stamp de wortels, zoete aardappels en de ui met een aardappelstamper. Voeg vervolgens de rucola en een handje pijnboompitten toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zwarte peper.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten met zoete aardappel

Houd je van zoete aardappel en smaakt deze stamppot naar meer? Probeer dan ook eens een van deze lekkere recepten met zoete aardappel:

Bekijk op deze pagina al onze smakelijke recepten. 

Heb je zelf ook een lekker stamppotgerecht gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

4 zoete aardappels
2 winterpenen
1 ui
1 bouillonblokje (groenten)
50 gr rucola
handje pijnboompitten
snufje peper
klein beetje kookvocht van de aardappels