Andijvie zomerstamppot

Andijvie zomerstamppot

Deze zomerstamppot met andijvie en zoete aardappel is de perfecte maaltijd op een zonnige dag!

Stap 1

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook deze vervolgens in 12 minuten gaar.

Stap 2

Pak de stamper en prak deze samen met 10 gram kokosolie fijn in de pan. Was en snijd de andijvie en blancheer deze: leg deze 30 seconden in kokend water en spoel dit daarna af met koud water. Laat de andijvie goed uitlekken.

Stap 3

Snijd de paprika, zongedroogde tomaat en feta in stukjes. Meng de zoete gestampte aardappelen, andijvie, rode paprika en zongedroogde tomaatjes door elkaar.

Stap 4

Verdeel de stamppot over de borden en garneer dit met de feta en de zonnebloempitten.

Deel jouw recept op social media met de #stamppotmaandag!

250 gram zoete aardappel
200 gram andijvie
1 rode paprika
60 gram zongedroogde tomaat
60 gram feta
20 gram zonnebloempitten
10 gram kokosolie

Close Menu