stamppot-in-de-zomer

Stamppot andijvie met zoete aardappel

Deze zomerse stamppot andijvie met zoete aardappel is de perfecte maaltijd op een zonnige dag! De stamppot staat in een handomdraai op tafel. Dit is een veganistische stamppot. 

Recept stamppot andijvie met zoete aardappel

Hoe maak je stamppot andijvie met zoete aardappel? Het is ontzettend makkelijk en is zo klaar. Dit is het recept:

Stap 1

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook deze vervolgens in 12 minuten gaar.

Stap 2

Pak de stamper en prak de zoete aardappel samen met 10 gram kokosolie fijn in de pan.

Stap 3

Was en snijd de andijvie en blancheer deze. Dit doe je door de groente 30 seconden in kokend water te leggen en daarna af te spoelen met koud water. Laat de andijvie goed uitlekken.

Stap 4

Snijd de paprika, de zongedroogde tomaat en feta in stukjes. Meng de zoete gestampte aardappelen, andijvie, rode paprika en zongedroogde tomaatjes door elkaar.

Stap 5

Verdeel de stamppot over de borden en garneer dit met de feta en de zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Meer zomerse stamppotrecepten

Lijkt het je lekker om vaker stamppot te maken in de zomer? Op onze website staan nog meer lekkere zomerse stamppotgerechten. Je vind het misschien ook leuk om een van deze gerechten te maken:

Heb je zelf een lekker stamppotrecept? Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

250 g zoete aardappel
200 g andijvie
1 rode paprika
60 g zongedroogde tomaat
60 g feta
20 g zonnebloempitten
10 g kokosolie