stamppot-in-de-zomer

Andijvie zomerstamppot

Deze zomerstamppot met andijvie en zoete aardappel is de perfecte maaltijd op een zonnige dag!

Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook deze vervolgens in 12 minuten gaar.


Stap 2
Pak de stamper en prak deze samen met 10 gram kokosolie fijn in de pan. Was en snijd de andijvie en blancheer deze: leg deze 30 seconden in kokend water en spoel dit daarna af met koud water. Laat de andijvie goed uitlekken.


Stap 3
Snijd de paprika, zongedroogde tomaat en feta in stukjes. Meng de zoete gestampte aardappelen, andijvie, rode paprika en zongedroogde tomaatjes door elkaar.


Stap 4
Verdeel de stamppot over de borden en garneer dit met de feta en de zonnebloempitten.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

250 g zoete aardappel
200 g andijvie
1 rode paprika
60 g zongedroogde tomaat
60 g feta
20 g zonnebloempitten
10 g kokosolie