koude stamppot tonijn

Koude stamppot tonijn met komkommer, paprika en gekookt ei

Stamppot hoeft natuurlijk niet altijd warm te zijn. In de herfst en winter is dat lekker, maar juist in het voorjaar of de zomer verlang je soms naar een koude maaltijd. Dit recept voor koude stamppot tonijn is daar een goed voorbeeld van. En ben je nog op zoek naar een leuk recept voor tijdens het Paasdiner? Ook dan is dit recept heel geschikt. 

Koude stamppot tonijn – Stap 1

Kook de voorgekookte aardappelschijfjes nog 10 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 2

Giet de aardappelschijfjes af en stamp ze, samen met de uitgelekte tonijn, fijn. 

Stap 3

Zet de stamppot 15 minuten in de koelkast. Kook ondertussen de eieren hard, pel ze en en snijd ze in parten.

Stap 4

Hak de bieslook fijn. Was en halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd in dunne plakken.

Stap 5

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen. Was de lente-uien. Snijd 1 cm van het groen aan de bovenzijde af en gooi weg. Snijd de rest in dunne ringen.

Stap 6

Halveer vervolgens ook de olijven. Pak de koude stamppot tonijn uit de koelkast en meng de mayonaise, groenten, zilveruitjes en de olijven erdoor.

Stap 7

Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Stap 8

Meng tot slot de rucola erdoor en garneer de koude stamppot tonijn met de gekookte eieren. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vis of lust je geen tonijn? Dan kun je deze vervangen door veganistische tonijn of bijvoorbeeld kikkererwten of tofu. 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

2 zakken voorgekookte aardappelschijfjes
2 blikken tonijn op olie
4 eieren
¼ bos bieslook
1 komkommer
2 rode puntpaprika’s
4 lente-uitjes
4 el zilveruitjes
4 el groene olijven
75 g rucola
6 el mayonaise
zout en peper