Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot – Stamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Deze zomerstamppot is een heerlijke variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. Het voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. De boerenkaas zorgt voor een fijne ‘bite’. Zie jij jezelf al zitten op je balkonnetje of terras? Wat lekkers te drinken erbij en genieten maar!

Stap 1 zomerstamppot

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met een klein beetje zout in 15 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Stap 2 

Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder door.


Stap 3 

Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.


Stap 4 

Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerend goed warm worden. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.


Stap 5 

Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.

Wil je deze zomerstamppot nou extra fris laten smaken? Voeg er dan nog witte druiven of partjes mandarijn aan toe. Ook gegarandeerd een succes bij (kleine) kinderen! 

Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

Aardappelen
2 teentje knoflook
1 eetl. kerriepoeder
Boerenkaas
1 krop ijsbergsla
Peper en zout
Gebakken uitjes