Stamppot Andijvie

Ouderwets gezond met een moderne twist! Deze Hollandse andijviestamppot heeft een eigentijdse smaak met toevoeging van smaakvolle tomaten en verse nootmuskaat.

Stap 1

Schil de aardappels, snijd ze in kleinere stukken en kook ze in een flinke bodem water met het zout in 25 minuten gaar. In de tussentijd braad je de spekreepjes in een flinke scheut braadboter zo’n 5 minuten op een middelhoog vuur.

Stap 2

Kerf intussen een kruis in de tomaten, leg ze een paar minuten in heet water en haal het velletje eraf. De tomaten snijd je in blokjes. Voeg deze tomatenstukjes en de geperste of fijngesneden teentjes knoflook toe aan de spekreepjes en laat het nog eens 5 minuten zacht sudderen. Zorg dat de knoflook niet bruin bakt, dat geeft een minder fijne smaak aan de stamppot. Zeef de jus en zet zowel de jus als de spekjes/tomaatjes afgedekt weg.

1 kg andijvie
1 kg aardappels
200 g spekreepjes
2 tomaten
2 teentjes knoflook
boter
50 ml melk
nootmuskaat
zout en peper naar smaak

Close Menu