In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met vadouvankruiden, kikkererwten en mangochutney. Lekkere Indiase andijviestamppot met vegagehakt.

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met de deksel erop in ca. 15 minuten gaar.


Stap 2
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui, laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en hak de cashewnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt en de kikkererwten toe en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om.


Stap 3
Giet de aardappelen af. Voeg de hangop en mangochutney toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de andijvie en het gehakt door de puree en bestrooi met de cashewnoten.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

500 g kruimige aardappelen
1 teen knoflook
2 uien
800 g kikkererwten
2 el gezouten cashewnoten
3 el arachideolie
½ el vadouvan
175 g vega fijngehakt
150 g hangop
2 el mangochutney
400 g gesneden andijvie