In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

In­di­a­se vega andijviestamppot

Vegetarische stamppot met een Indiase twist? Deze lekkere Indiase vega andijviestamppot staat in een mum van tijd op tafel. Eet smakelijk!

Andijvie

Andijvie is een bladgroente met een licht bittere smaak en is een populaire groente in de Nederlandse keuken. Het is een gezonde groente omdat het rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, ijzer en vezels.

Andijvie wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar kan ook rauw worden gegeten in salades. Bij het bereiden van andijvie wordt het vaak eerst gewassen en daarna gesneden. Vervolgens kan het worden gekookt, gestoomd of gewokt. Andijvie is ook lekker om te stoven met wat ui en spekjes. Door het stoven wordt de bittere smaak van de andijvie milder.

Kikkererwten

Wat deze andijviestamppot anders maakt is dat we er een Indiase twist aangeven. Dit doen we onder andere door kikkererwten toe te voegen. Kikkererwten, ook bekend als garbanzo bonen, zijn voedzame peulvruchten met een nootachtige smaak. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels en mineralen, waardoor ze een gezonde keuze zijn. Kikkererwten kunnen worden gebruikt in salades, stoofschotels, hummus en meer. Ze zijn veelzijdig, voedzaam en een heerlijke toevoeging aan je maaltijden.

Recept Indiase vega andijviestamppot

Heb je zin om deze lekkere vega andijviestamppot met een Indiase twist te proeven? Volg de onderstaande stappen om het gerecht te maken.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met de deksel erop in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 2

Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui, laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en hak de cashewnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en fruit 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt en de kikkererwten toe en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om.

Stap 3

Giet de aardappelen af. Voeg de hangop en mangochutney toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de andijvie en het gehakt met de kikkererwten door de puree en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Meer bijzondere stamppotten

Wil je vaker stamppot eten? Probeer dan ook eens een van deze (vegetarische) gerechten:

Kijk op deze pagina voor al onze smakelijke stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

500 g kruimige aardappelen
400 g gesneden andijvie
800 g kikkererwten
175 g vega fijngehakt
150 g hangop
1 teen knoflook
2 uien
2 el gezouten cashewnoten
3 el arachideolie
½ el vadouvan
2 el mangochutney