Stamppot witlof met appel en Leidse kaas

Stap 1
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaar koken.


Stap 2
Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 minuten meebakken.


Stap 3
Aas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 1/2 kg aardappelen
1 rode ui
750 g witlof
2 appels
2 el boter
3 tl kerriepoeder
300 g Leidse kaas oud
200 ml crème fraîche
zout en peper naar smaak toevoegen