Stamppot witlof met appel en Leidse kaas

Stamppot witlof met appel en Leidse kaas

Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden.

Stap 1

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaar koken.

Stap 2

Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 minuten meebakken.

Stap 3

aas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes.

1 1/2 kg aardappelen
1 rode ui
750 g witlof
2 appels
2 el boter
3 tl kerriepoeder
300 g Leidse kaas oud
200 ml crème fraîche
zout en peper naar smaak toevoegen

Close Menu