Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

Stap 1

Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in circa 20 min. gaar. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper (of draaizeef). –Stap 2

Voeg boter en hete melk toe tot er een luchtige puree ontstaat.

Stap 3

Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Roer het spek (met spekvet) en de lente-ui door de puree. Maak intussen overlangs een inkeping in de stukken rookworst en strooi de selderij en de kaas daarin.

Stap 4

Bak de worst circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de kaas gegratineerd is.

Zout
peper
4-5 lente-uitjes
in dunne ringen
1 rookworst
in 8 stukken
600-800 g aardappelen
geschild
in stukken
800 g pastinaken
geschild
in stukken
40 - 50 g boter
100 g magere ontbijtspek
in reepjes
50-75 g geraspte jonge kaas
1/2-1 dl hete melk
2-3 el fijngesneden bladselderij

Close Menu