Hete bliksem
Hete bliksem is een oud Hollands gerecht dat meestal bestaat uit aardappel, appel en ui. Vaak wordt het geserveerd met (rook)worst en/of spekjes. De naam 'Hete bliksem' is meteen een…
Hete bliksem is een oud Hollands gerecht dat meestal bestaat uit aardappel, appel en ui. Vaak wordt het geserveerd met (rook)worst en/of spekjes. De naam 'Hete bliksem' is meteen een…
Zure en zoete smaken vormen de perfecte combinatie. Vooral wanneer je ook je kinderen van je kookkunsten wilt laten genieten, kun je een gerecht met zuurkool het beste afmaken met…
Stap 1Kook de boerenkool in een laagje water met het bouillonblokje in 10 – 15 minuten gaar. Stap 2Snipper de ui en snijd het pepertje fijn en bak dit even…
Stap 1Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel doormidden. Zet een grote pan water op en kook de aardappels en de zuurkool circa 20 minuten. Stap 2Voeg de laatste…
Stap 1Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in circa 20 minuten gaar. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn…