Stamppot bloemkool

Stamppot bloemkool

Bloemkool is, zoals je waarschijnlijk al wel weet, een groente die je op veel verschillende manieren kan klaarmaken, en daarbij de vitaminen en mineralen kan behouden.

Stap 1

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water. Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar

Stap 2

Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.Halveer de olijven. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee

Stap 3

Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof. Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven. Maak de stamppot eventueel wat smeuïg met hete bouillon. Maak de stamppot op smaak met wat tijm.

1 bloemkool
600 g aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 bosuitje
8 olijven
2 el olijfolie
1 dl groentebouillon
tijm
zout en peper naar smaak

Close Menu