Rode kool wortel stamppot

Lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen en rozijnen. Lekker om voor te schotelen met saucijsjes of vega balletjes.

Deze rode kool wortel stamppot zit vol groente is een lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen en rozijnen. 

Rode kool & winterpeen

Rode kool is een stevige, ronde kool met een dieprode kleur die vooral in de herfst- en wintermaanden verkrijgbaar is. Een echte wintergroente dus! Het is erg gezond en voedzaam omdat het veel vezels en vitamines bevat.  

Ook wortel (of winterpeen) is volop verkrijgbaar in de winter. Ook deze is erg gezond, het is namelijk een goede bron van vitamine A, vezels en antioxidanten.

Rode kool en wortel zijn een goede match omdat ze allebei stevige groenten zijn die een knapperige textuur hebben. Daarnaast vullen de zoete smaak van de winterpeen en de licht bittere smaak van de rode kool elkaar perfect aan, waardoor ze samen een heerlijke smaakcombinatie vormen.

Recept rode kool wortel stamppot

Heb je zin om deze smaakcombinatie te proberen? Volg de onderstaande stappen en je stamppot staat binnen een half uur op tafel. 

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.

Stap 2

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.

Stap 3

Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Warm nog 2 minuten door en schep daarna op.

Eet smakelijk!

Variatie

Deze stamppot met rode kool en wortel is nog lekkerder met saucijsjes of vegetarische balletjes.

Meer lekkere winterse stamppotten

Stamppot is een gerecht waar je oneindig mee kunt variëren. Er zijn zoveel mogelijkheden! Probeer ook eens een van deze lekkere recepten:

Kijk op deze pagina voor alle smakelijke stamppotgerechten. 

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media en gebruik #stamppotmaandag!

Advertentie

1 1/2 kg aardappelen
1 krop rode kool
250 gram winterpeen
100 gram rozijnen
150 ml melk
20 gram selderij