Stamppot rodekool en wortel

Stamppot rodekool en wortel

Lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen en rozijnen. Lekker om voor te schotelen met saucijsjes of vega balletjes.

Stap 1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes

Stap 2

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes

Stap 3

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.

Stap 4

Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Warm nog 2 min. door. Serveer met de balletjes.

1 1/2 kg aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
25 g bieslook
125 g roomkaas met kruiden
200 gerookte kipreepjes
150 ml melk

Close Menu