Stamppot-rode-kool

Stamppot rode kool

Dit recept voor stamppot rode kool is heerlijk voor in de herfst én in de winter. Het hoofdingrediënt is, je raadt het al, rode kool. Rode kool is door zijn vele voedingsstoffen ontzettend gezond. Het helpt tegen ontstekingen, bevordert de hartgezondheid, versterkt je botten, beschermt tegen kankersoorten en stimuleert de darmgezondheid. Regelmatig rode kool op het menu is dus hartstikke goed voor je gezondheid. Met onderstaand recept helpen wij je alvast een handje op weg.

Stamppot rode kool – Stap 1

Verhit de olie in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een de kaneel. Roer de kruidnagels erdoor.

Stap 2

Voeg na 5 minuten de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten en schil ondertussen de aardappels. Kook de aardappels vervolgens in ca 20 minuten gaar.

Stap 3

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.

Stap 4

Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de melk tot een puree.

Stap 5

Schep het rode kool-mengsel erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.

Stap 6

Garneer de stamppot rode kool met wat verse peterselie. Lekker met saucijsjes of vega-balletjes. 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Stamppot-rode-kool-slavink

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie voor de herfstRecept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

800 gr kruimige aardappelen
400 gr verse dun gesneden rode kool
3 appels
2 kruidnagels
1 grote winterpeen
geraspt
Snufje kaneel
100 ml melk
1 ui
fijn gesnipperd
Peper en zout
Verse blaadjes peterselie
1 el extra vierge olijfolie