Stamppot andijvie met paprika en ui (vegetarisch)

Stamppot andijvie met paprika en ui (vegetarisch)

Proef deze verrassend lekkere stamppot andijvie met paprika en ui. Hij is snel klaar, kleurrijk en ook nog eens vol van smaak!

Andijvie

Andijvie is een geliefd ingrediënt in Nederlandse gerechten. Betaalbaar en boordevol gezondheidsvoordelen! Deze bladgroente zit barstensvol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, ijzer en vezels. De veelzijdigheid van andijvie is opmerkelijk – je kunt het rauw eten, wokken, stomen of koken. En natuurlijk is het een essentieel ingrediënt voor een heerlijke stamppot, zo gemakkelijk te bereiden!

Paprika

Rode paprika is een volledig gerijpte versie van de paprika, bekend om zijn zoete, knapperige smaak. Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A en antioxidanten, en bieden daarnaast vezels en mineralen zoals kalium en foliumzuur. Bovendien voegt rode paprika niet alleen gezondheid, maar ook een prachtige kleur toe aan je stamppot.

Recept stamppot andijvie met paprika en ui

Heb je zin om deze gezonde stamppot op tafel te zetten? Volg de onderstaande stappen en je kunt in een mum van tijd beginnen met smullen.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Spoel ze af onder koud water. Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn. Dit duurt meestal zo’n 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.

Stap 2

Terwijl de aardappelen koken snijd je de uien in kleine stukjes. Verwarm een pan met een beetje boter of olie op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde uien tot ze zacht en glazig zijn.

Stap 3

Snijd de rode paprika in kleine blokjes en voeg ze toe aan de uien. Bak ze nog een paar minuten mee tot ze zacht worden.

Stap 4

Verwarm de melk in een aparte pan of in de magnetron. Stamp de gekookte aardappelen fijn met een stamppotstamper.

Voeg de verwarmde melk en roomboter toe en blijf stampen tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.

Stap 5

Meng de gesneden andijvie door de puree tot deze begint te slinken door de warmte. Voeg als laatste het paprika-ui mengsel toe aan de stamppot. Roer alles goed door elkaar.

Serveer de stamppot andijvie met paprika en ui warm. Eventueel kun je er nog wat extra klontjes boter op leggen voor extra smaak.

Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Deze stamppot andijvie met paprika en ui is heel makkelijk veganistisch te maken. Vervang de melk met wat kookvocht van de aardappelen en de boter met een plantaardige variant.

Meer lekkere stamppotten

Smaakt deze stamppot naar meer? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt op deze website nog veel meer lekkere stamppotrecepten vinden. Wat dacht je van:

Kijk op deze pagina voor al onze recepten.

Heb je zelf een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

 

Advertentie

1 kg aardappelen
500 g gesneden andijvie
2 rode paprika's
2 uien
150 ml melk
50 g roomboter
Zout en peper naar smaak
Eventueel wat nootmuskaat