Stamppot boerenkool met rode paprika

Een stamppot is relatief eenvoudig te bereiden, na een tijdje zal er een overheerlijke maaltijd op tafel staan. Boerenkool heeft een stevige, pittige koolsmaak die goed te combineren is met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Boerenkool is het lekkerst na de vorstperiode.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan 10 min. Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 15 min. gaar.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe. Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.

1 1/4 kg aardappelen
600 g boerenkool
1 ui
2 rode paprika's
2 el vloeibare margarine
2 tenen knoflook
250 g boeren scharrelrookworsten
200 ml melk
zout en peper naar smaak

Close Menu