Boerenkool stamppot met zoete aardappel

Boerenkool is een echte wintergroente, die meestal wordt gegeten met gekookte aardappelen en worst. Het kan allemaal net even anders. Net zo makkelijk klaar te maken, lekker en gezond. Een boerenkool stamppot met zoete aardappels, pastinaak en zongedroogde tomaatjes. En in plaats van koken, gaan wij roerbakken.

Stap 1
De zoete aardappels en pastinaken schillen. Snijd de aardappel in stukken en de pastinaak in plakken. Kook in 1 pan in 10 – 15 minuten gaar.


Stap 2
Snijd de rode ui in stukjes en bak bruin met een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de boerenkool toe en roerbak 8 – 10 minuten.


Stap 3
Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes. Verwarm de rookworst volgens de verpakking.


Stap 4
De aardappels en pastinaken afgieten en stamp fijn met een aardappelstamper. Roer de boerenkool met ui en zongedroogde tomaatjes erdoor. Voeg melk en boter toe tot alles smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.


Stap 5
Verdeel de boerenkoolstamppot op vier borden. Serveer met de rookworst.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

circa 400 g zoete aardappel
2 pastinaken
olijfolie
1 rode ui
300 g boerenkool
8 zongedroogde tomaatjes
scheutje (plantaardige) melk
klontje roomboter
zeezout en verse gemalen peper
voor erbij: rookworst