Knol­sel­de­rij­stamp­pot

Knol­sel­de­rij­stamp­pot

Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, knolselderij, kruimige aardappels, Serranoham, olie, kippenbouillon.

Stap 1

Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden.

Stap 2

In pan knolselderij met aardappel in bodempje water en zout afgedekt in 20 min. zachtjes gaarkoken.

Stap 3

Plakken ham halveren.

Stap 4

In grote koekenpan olie verhitten en ham aan beide kanten krokant bakken. Ham op laag vuur warmhouden.

Stap 5

Knolselderij en aardappel afgieten.

Stap 6

Bouillon verwarmen. Knolselderij en aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijnstampen. Peterselie erdoor scheppen.

Stap 7

Op smaak brengen met (zout en) peper.

Stap 8

Stamppot over twee borden verdelen en met warme ham serveren.

1 knolselderij
500 g kruimige aardappels
100 g Serranoham
1 theelepel olie
50 ml kippenbouillon (van tablet)
½ kuipje verse zuivelspread light (a 150 g)
1 eetlepel dijonnaise
½ zakje verse peterselie ((a 30 g)
fijngeknipt)

Close Menu