Recept knolselderij stamppot met spekjes

Knolselderij stamppot met spekjes

Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, knolselderij, kruimige aardappels, Serranoham, olie, kippenbouillon.

Proef deze heerlijke knolselderij stamppot: een smeuïge mix van knolselderij, aardappelen en knapperige spekjes. Comfortfood-perfectie!

Knolselderij

Knolselderij, een veelzijdige groente uit de selderijfamilie, is het hoogtepunt van deze stamppot. Met zijn ruwe bruine schil en romige witte binnenkant biedt knolselderij een aardse en milde smaak die perfect past in diverse gerechten.

Of je het nu rauw in salades gebruikt voor die knapperige beet, of gekookt voor een zachte en romige textuur, knolselderij voegt altijd iets speciaals toe. Plus, het is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol vezels, vitamines en mineralen, waardoor het een slimme keuze is voor een gezonde levensstijl.

Hoe schil en snijd je knolselderij? Bekijk de onderstaande instructievideo voor tips:

Recept knolselderij stamppot met spekjes

Heb je zin om deze heerlijke smeuïge stamppot knolselderij te proeven? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel!

Stap 1

Schil en snijd de knolselderij en de aardappalen in stukken. Kook de knolselderij en aardappelen in een grote pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze even uitstomen.

Stap 2

Terwijl de groenten koken, bak je de spekjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg een beetje boter toe in de koekenpan waarin je de spekjes hebt gebakken. Hierin fruit je de fijngesnipperde ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.

Stap 4

Stamp de gekookte knolselderij en aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg de gebakken ui en knoflook, de gebakken spekjes, melk en boter toe. Stamp en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de knolselderij stamppot, eventueel gegarneerd met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Je kunt de spekjes heel gemakkelijk vervangen met een plantaardige variant. Je kunt de stamppot ook veganistisch maken, door de melk te vervangen met wat kookvocht van de knolselderij en de aardappels. 

Meer lekkere stamppotten!

Wil je vaker stamppot eten, dan zit je goed op deze website! Dit zijn een paar andere lekkere winterse stamppotten die je zeker eens moet proberen:

Kijk op deze pagina voor al onze recepten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie

1 knolselderij
800 g aardappelen
200 g gerookte spekjes
1 ui
2 teentjes knoflook
100 ml melk
50 g boter
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie (optioneel, voor garnering)