Hutspot met hachee

Hutspot met hachee

Hachee:

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Snipper de uien grof.

Verhit de boter in een braadpan en laat de blokjes vlees rondom bruin bakken.

Laat de uiensnippers in het braadvet kleuren en bestrooi met wat zout en peper.

Bestrooi met de bloem en laat kort meebakken.

Blus af met de bouillon en voeg de laurier, de kruidnagel, de azijn, de suiker en wat zout en peper toe. Schep goed om en breng aan de kook.

Draai het vuur zo laag mogelijk en laat de hachee met het deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar worden.

Schep in die tijd af en toe een keer om.

Het vocht mag niet koken.

Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnageltjes.

Breng de hachee zo nodig verder op smaak met zout, peper en/of azijn.

Hutspot:

Maak, terwijl de hachee stooft, de hutspot. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.

Snijd geschrapte winterwortel in de lengte in twee├źn en snijd de repen daarna in plakjes.

Snipper de gepelde uien.

Giet een laagje van circa 5 cm water in de pan.

Doe de aardappelen, de wortel en de uien in de pan, bestrooi met wat zout en peper, leg het deksel op de pan en laat in circa 20 minuten gaar koken.

Voeg de boter toe en maak er stamppot van.

Voeg wat melk toe als de stamppot te droog mocht zijn.

Breng de stamp zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.

800 gram riblappen
2 uien
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 eetl. Bloem
0
5 tl vleesbouillon (pot of tablet)
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
3 eetl. Azijn
2 tl. Suiker
Voor de hutspot:
1 kg bloemig kokende aardappelen
700 gram winterwortel
300 gram uien
50 gram boter
1 dl melk

Close Menu