Hutspot met hachee

Hutspot met hachee

Laat de smaken van de herfst en winter samenkomen met onze heerlijke Hutspot met Hachee. Een hartverwarmende klassieker voor de koude dagen.

Een hartverwamende maaltijd

Hutspot met hachee is traditioneel een gerecht dat vaak in de herfst en winter wordt gegeten. Het is een stevige en hartverwarmende maaltijd die perfect past bij koudere seizoenen, wanneer comfort food extra welkom is. Het warme en vullende karakter van dit gerecht maakt het ideaal voor de herfst- en wintermaanden, wanneer je op zoek bent naar een smakelijke en voedzame maaltijd om je op te warmen.

Hutspot met hachee recept

Dit recept bestaat uit twee delen, een recept voor hutspot en een recept voor hachee. De hachee moet een tijdje sudderen, dus begin daarmee. Daarna maak je de stamppot. Zijn zowel de hachee als de stamppot smeuïg en warm? Dan kun je ze samenvoegen en krijg je een overheerlijke hutspot met hachee. 

Hachee recept

Volg de onderstaande stappen om de hachee te maken.

Stap 1

Snijd het stoofvlees in kleine stukken. Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak het runderstoofvlees in batches bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.

Stap 2

Snipper 2 uien en snijd de kloflook fijn. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en glazig zijn.

Stap 3

Voeg de bloem toe en roer goed om de bloem te laten garen.

Stap 4

Doe het vlees terug in de pan, voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe.

Stap 5

Giet de runderbouillon en azijn in de pan en roer goed door. Breng aan de kook.

Stap 6

Voeg de bruine suiker toe en breng op smaak met zout en peper. Roer nogmaals goed door.

Stap 7

Laat de hachee op laag vuur sudderen, afgedekt, gedurende ongeveer 1,5 tot 2 uur, tot het vlees mals is en de saus is ingedikt.

Hutspot recept

En dit is het recept voor de hutspot.

Stap 1

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Maak de wortelen schoon en snijd deze ook in stukken. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de wortelen en aardappelen toe. Kook ze samen tot ze zacht zijn, dit duur ongeveer 20 tot 25 minuten.

Stap 2

In een aparte pan smelt je de boter op laag vuur. Snipper de andere twee uien, voeg ze toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Stap 3

Giet de gekookte wortelen en aardappelen af en stamp ze samen met de gebakken uien tot een smeuïge hutspot. Voeg zo nodig een scheutje warme melk toe voor een romige textuur. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de hachee en serveer de hutspot met de hachee. 

Eet smakelijk!

Meer warme wintergerechten?

Stamppot staat bekend als lekker vullend en warm. Precies wat je in de winter nodig hebt! Dit zijn nog meer lekkere winterse stamppotten:

Kijk op deze pagina voor al onze stamppotrecepten.

Heb je zelf ook een lekker stamppotrecept gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg wortelen
1 kg aardappelen
4 uien
50 g boter
Een scheutje melk
500 g runderstoofvlees in blokjes
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 eetlepels bloem
500 ml runderbouillon
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels boter
Zout en peper naar smaak