Stamppot boerenkool en venkel met kip

Stamppot boerenkool en venkel met kip

Boerenkool heeft een stevige, pittige koolsmaak die het lekkerst is na de vorstperiode. Venkel wordt in de zomermaanden het liefst gegeten. Een bijzondere combinatie, voor de echte fijn proevers!

Stap 1
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in een ruime pan in 20 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de boerenkool mee.


Stap 2
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter, 3 minuten. Laat het afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in dunne reepjes. Kook in water met zout in 4 minuten beetgaar.


Stap 3
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de venkel en kip toe. Warm nog 2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het amandelschaafsel.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg aardappelen
1 zak boerenkool
1 bakje amandelschaafsel
2 venkelknollen
100 ml magere melk
300 g gerookte kipfilet
zout en peper naar smaak