Stamppot boerenkool met pastinaak, wortel en gehaktbal

Deze stamppot boerenkool met pastinaak, wortel en gehaktballen is een lekkere variant op de standaard boerenkoolstamppot. De frisse, zoetzure Amsterdamse uitjes maken het af.

Wil je eens wat anders dan de “gewone” stamppot boerenkool? Deze variant zit boordevol lekkere en gezonde groente. Naast boerenkool voeg je namelijk ook pastinaak en winterpeen toe. In plaats van de gebruikelijke rookworst, serveer je deze boerenkool met lekkere gehaktballen. De Amsterdamse uitjes geven het geheel een lekkere bite. 

Recept stamppot boerenkool met pastinaak, wortel en gehaktbal

Heb je zin om deze lekkere stamppot te maken? Volg de onderstaande stappen en hij staat in zo’n 40 minuten op tafel. 

Stap 1

Doe het gehakt in een kom, meng het met ei en de laurier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van. 

Stap 2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 minuten gaar worden. Keer regelmatig. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee.

Stap 3

Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 minuten in een grote pan water met zout. Kook de laatste 15 minuten de boerenkool mee.

Stap 4

Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over 4 borden en serveer.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Vond je dit een lekker gerecht en ben je op zoek naar meer bijzondere stamppotgerechten? Deze recepten zijn ook leuk om eens te maken:

Kijk voor alle recepten op deze pagina

Heb jij ook een lekker (stamppot)recept? Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

500 g half-om-halfgehakt
1 ei
2 tl gemalen laurier
25 g boter
1 potje Amsterdamse uien (340 g)
800 g kruimige aardappelen
400 g pastinaak
200 g winterpeen
300 g boerenkool
pureestamper