Andijvie stamppot met brie

Andijvie stamppot met brie

Een heerlijke stamppot met brie en walnoten!

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze in 20 minuten gaar. Indien je gewenst kan je zout toevoegen. Giet ze vervolgens af en doe ze terug in de pan.

Stap 2

Snijd de andijvie in reepjes en was deze met koud water. Laat dit vervolgens goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

Stap 3

Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat deze niet kookt. Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor. Breng dit op smaak met peper en zout.

Stap 4

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.

Deel jouw stamppot op Instagram of Facebook met de #stamppotmaandag. Heb je zelf een recept en wil je deze delen, stuur dan een mail naar stamppotmaandag@gmail.com

1 tot 1,5 kilo kruimige aardappelen
1 krop andijvie
200 gram brie
65 gram walnoten
200 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm

Close Menu