Andijvie stamppot met brie

Andijvie stamppot met brie

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.

Stap 2

Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

Stap 3

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 4

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.

1.2 kg kruimige aardappelen
1 krop andijvie
200 g brie
65 g walnoten
200 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm

Close Menu