Andijvie stamppot met brie

Andijviestamppot met brie

Andijvie is een populaire groente om een stamppot mee te maken. Het kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. De bladgroente is rijk aan vitamine A en C en verschillende mineralen. De brie in deze andijvie stamppot geeft dit gerecht een heerlijke bite. Maar ook wanneer je veganistisch eet, kunt je deze stamppot prima maken. En het fijne aan dit recept is dat hij gemaakt kan worden wanneer je maar wilt. Andijvie is namelijk het hele jaar door verkrijgbaar.Ā 

Andijvie stamppot met brie – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Indien gewenst kun je wat zout toevoegen. Giet de aardappelen vervolgens af en doe ze terug in de pan.

Stap 2

Snijd de andijvie in reepjes en was deze met koud water. Laat dit vervolgens goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.

Stap 3

Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat deze niet kookt. Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor. Breng dit op smaak met peper en zout.

Stap 4

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep tenslotte de brie, walnoten en tijm door de stamppot. Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen dierlijke producten? Dan kun je de melk vervangen door plantaardige melk Ć³f tijdens het afgieten wat kookwater opvangen en dit gebruiken. De brie kun je vervangen door een vegan variant.Ā 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meerĀ receptinspiratie.Ā 

Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 tot 1,5 kg kruimige aardappelen
1 krop andijvie
200 g brie
65 g walnoten
200 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm