Oosterse andijviestamppot (vegetarisch)

Oosterse andijviestamppot (vegetarisch)

Deze Oosterse andijviestamppot is een smaakvolle combinatie van Oosterse kruiden en romige kokosmelk, perfect voor wie op zoek is naar iets anders dan de traditionele stamppot.

Andijvie

Andijvie, die bekend staat om zijn licht bittere smaak, is een veelzijdige groente in de Nederlandse keuken. Deze gezonde groente zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, ijzer en vezels.

Andijvie kan op diverse manieren worden bereid: in stamppotten, als frisse salade, gestoofd met ui en spekjes, of zelfs gewokt. Het stoven verzacht de bitterheid van de andijvie, wat een heerlijke twist aan je maaltijd geeft. Kortom, andijvie voegt niet alleen smaak toe, maar ook een flinke dosis gezondheid aan je gerechten.

Wat maakt deze stamppot oosters?

Deze Oosterse andijviestamppot onderscheidt zich door het gebruik van exotische smaakmakers zoals kerriepoeder, kurkuma, komijnpoeder, kokosmelk en sojasaus. Dit zorgt voor een kleurrijk en geurig gerecht met een heerlijke fusion van Oosterse en Nederlandse smaken.

Recept Oosterse andijviestamppot

Lijkt het je wel wat om een keer een andere stamppot te proeven dan de traditionele stamppot? Volg de onderstaande stappen en de heerlijke Oosterse andijviestamppot staat in een mum van tijd op tafel. 

Stap 1

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de gesneden aardappelen toe en kook ze gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af.

Stap 2

Hak de knoflook fijn en snijd de rode ui in kleine stukken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de fijngehakte knoflook, rode ui en alle specerijen (kerriepoeder, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder) toe. Bak dit mengsel gedurende 2-3 minuten, of tot de uien zacht worden en de specerijen geurig zijn.

Stap 3

Hak de andijvie fijn en voeg de fijngehakte andijvie toe aan het uienmengsel. Roerbak het geheel gedurende 2 tot 3 minuten, of tot de andijvie begint te slinken.

Stap 4

Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan en stamp ze fijn tot een smeuïge puree. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer goed door.

Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer de Oosterse andijviestamppot heet, gegarneerd met gebakken uitjes en lente-uitjes als je dat wenst.

Eet smakelijk!

Meer bijzondere stamppotten

Wil je vaker stamppot eten? Dan zit je goed op deze website! Wij maken graag stamppot en het liefst met een bijzondere draai. Deze stamppotten zijn ook erg lekker om te maken:

Kijk op deze pagina voor al onze smakelijk stamppotrecepten. 

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

1 kg aardappelen
400 g andijvie
2 teentjes knoflook
1 rode ui
2 el zonnebloemolie
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
Zout en peper naar smaak
200 ml kokosmelk
2 el sojasaus
Optioneel: gebakken uitjes en lente-uitjes voor garnering