Stamppot van Romaanse sla

Stamppot van Romaanse sla

De romaanse sla is vanwege zijn smaak en textuur goed te gebruiken in zowel een salade of stamppot.

Stap 1

Snij de Romaanse sla in hele dunne reepjes, was de sla en laat uitlekken.

Pel het knoflookteentje en hak fijn. Pel de ui en snipper fijn.

Stap 2

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan.

Stap 3

Snij de brie in blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpak. Kook in kokend water met zout de snijboden beetgaar.

Stap 4

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Meng de boter en de melk erdoor.

Stap 5

Schep de sla, snijbonen, ui, knoflook, brie en walnoten erdoor en maak op smaak met zout en peper.

4 kroppen mini romana sla
500 g aardappelen
200 g voorgesneden snijboden
1 ui
1 knoflookteentje
100 g brie
30 g boter
50 g walnoten
1 dl melk
olijfolie
zout en versgemalen peper

Close Menu