Stamppot van Romaanse sla

De romaanse sla is vanwege zijn smaak en textuur goed te gebruiken in zowel een salade of stamppot.

Stap 1
Snij de Romaanse sla in hele dunne reepjes, was de sla en laat uitlekken. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Pel de ui en snipper fijn. 


Stap 2
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan.


Stap 3
Snij de brie in blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpak. Kook in kokend water met zout de snijboden beetgaar.


Stap 4
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Meng de boter en de melk erdoor.


Stap 5
Schep de sla, snijbonen, ui, knoflook, brie en walnoten erdoor en maak op smaak met zout en peper.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

4 kroppen mini romana sla
500 g aardappelen
200 g voorgesneden snijbonen
1 ui
1 knoflookteentje
100 g brie
30 g boter
50 g walnoten
1 dl melk
olijfolie
zout en versgemalen peper