Stamppot Romaanse sla met brie en walnoten

Een frisse stamppot voor een warme zomerdag. Maar ook voor wat koudere temperaturen is deze stamppot heel geschikt. De verschillende ingredi├źnten zorgen voor een verrassend lekkere combinatie. En wie geen dierlijke producten eet, kan de brie heel eenvoudig vervangen door vegan brie of camembert.┬á

Stamppot Romaanse sla met brie en walnoten – Stap 1

Snijd de Romaanse sla in dunne reepjes, was de sla en laat uitlekken. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Pel ook de ui en snipper deze fijn. 

Stap 2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui.

Stap 3

Snijd de brie in blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Kook ondertussen in kokend water met zout de snijbonen beetgaar.

Stap 4

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Meng de boter en de melk erdoor.

Stap 5

Schep de sla, snijbonen, ui, knoflook, brie en walnoten door de stamppot Romaanse Sla en maak op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen dierlijke producten? Laat dan de boter achterwege en vervang de melk door wat kookvocht. De brie kun je vervangen door bijvoorbeeld vegan brie of camembert. 

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

4 kroppen mini romana sla
500 g aardappelen
200 g voorgesneden snijbonen
1 ui
1 knoflookteentje
100 g brie
30 g boter
50 g walnoten
1 dl melk
olijfolie
zout en versgemalen peper