Aspergestamppot

Aspergestamppot

Asperges zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je witte, groene en paarse asperges. Ze zijn ontzettend gezond doordat ze rijk zijn aan verschillende vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B en C en kalium, fosfor en magnesium. De asperges die we in dit recept voor aspergestamppot gebruiken zijn groene asperges. Deze danken hun mooie groene kleur aan de zon. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel ‘Asperges: het witte goud’. 

Aspergestamppot – Stap 1

Kook de aardappelen, in kokend water met een snufje zout, in ongeveer 20 minuten gaar.  Laat ze goed uitlekken en stamp ze daarna fijn. 

Stap 2

Roer de boter door de puree en voeg wat melk toe tot er een romig geheel ontstaat. Breng dit op smaak met peper en zout.

Stap 3

Roerbak de asperges in 4-8 minuten beetgaar in de olie. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe om het garen te versnellen.

Stap 4

Roer de asperges door de hete aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kervel.

Stap 5

Bak de pijnboompitjes kort en strooi deze daarna over het geheel uit.

Je kunt het gerecht eventueel afmaken door een paar eieren te pocheren. Bekijk de instructievideo van de Allerhande om te bekijken hoe je dit het beste kunt doen.

Eet smakelijk!

Liever veganistisch?

Eet je liever geen dierlijke producten of alleen geen zuivel? Dan kun je de melk en de boter achterwege laten of een plantaardige variant gebruiken. Om de aardappelpuree smeuïger te maken kun je ook prima wat kookvocht opvangen en dit vervolgens door de aardappelpuree roeren.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

600 gram groene asperges
2 el olijfolie
2 el groentebouillon
nootmuskaat
handvol kervel-of bladpeterselieblaadjes
4-6 verse eieren (optioneel)
1 kg aardappelen
50 gram boter
1 1/2 dl hete melk
pijnboompitten