Spitskoolstamppot met kerrie

Spitskoolstamppot met kerrie

Spitskool is een fijne koolsoort. De lichte koolsmaak combineert goed met specerijen als kerrie en komijn. Daarbij zorgen de ui en paprika voor een lekkere bite en een smakelijke afwisseling.

– Schil de aardappelen en snijd ze in 4 gelijke stukken.

– Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en halveer deze daarna.

– Verwijder het de harde kern uit de spitskool.

– Snijd de spitskool in kleine stukjes.

– Doe in een ruime pan met een laagje water en een snufje zout een kook de spitskool en aardappelen samen in 20 minuten gaar.

– Verwam een koekenpan met de olie en bak het gehakt rul.

– Snipper de ui en paprika en voeg deze toe aan het gehakt.

– Giet de aardappelen en spitskool af en stamp deze tot een stamppot.

– Voeg het gehaktmengsel, de kerrie en het komijn-zaad toe en meng alles door elkaar.

1 kilo kruimige aardappelen
1 spitskool
400 gram gehakt
2 rode paprika's
2 kleine of 1 grote ui
2 theelepels kerrie
┬Ż theelepel gemalen komijn-zaad (djinten)
1 eetlepel olijfolie

Close Menu