spitskoolstamppot-kerrie-stamppot-maandag

Spitskoolstamppot met kerrie

Toe aan een echte vitaminebom? Maak dan deze spitskoolstamppot. Spitskool zit namelijk boordevol belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine C en K. Vitamine C zorgt voor een gezond en sterk immuunsysteem en vitamine K draagt bij aan het herstel van blessures en het behouden van sterke botten en tanden. Bovendien is deze spitskoolstamppot gewoon heel erg lekker. Wat ons betreft een echte aanrader!

Spitskoolstamppot met kerrie – Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in 4 gelijke stukken.

Stap 2

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en halveer ze. Verwijder de harde kern uit de spitskool en snijd de spitskool in kleine stukjes.

Stap 3

Doe een laagje water in een ruime pan, voeg een snufje zout toe een kook de spitskool en aardappelen samen in 20 minuten gaar.

Stap 4

Verwarm een koekenpan met de olie en bak het gehakt rul. Snipper de ui en paprika en voeg deze toe aan het gehakt.

Stap 5

Giet de aardappelen en spitskool af en stamp deze tot een stamppot. Vang evt. wat kookvocht op om dit te gebruiken om de stamppot smeuïger te maken. Voeg het gehaktmengsel, de kerrie en het komijnzaad toe en meng alles door elkaar.  Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je geen vlees, maar wil je toch deze spitskoolstamppot maken? Dan kun je het gehakt vervangen door bijvoorbeeld vegan rulstukjes

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

1 kg kruimige aardappelen
1 spitskool
400 g gehakt
2 rode paprika's
2 kleine of 1 grote ui
2 theelepels kerrie
½ theelepel gemalen komijn-zaad (djinten)
1 eetl olijfolie